27 февруари 2017 г.

Запечени картофи със сметана


Продукти:
4 големи картофа
2 кренвирша
3 кисели краставички
200 мл готварска смета
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване на тавата

Приготвяне: 
Обелете и нарежете картофите на кубчета. Почистете и нарежете колбаса и краставичките на малки парчета. Намажете тавата с маслото и разпределете нарязаните картофи, кренвирши и краставичките. Посолете на вкус и подправете с черен пипер. Излейте сметаната и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната и изпечете на 200 градуса. първите 20 мин. по фолиото, после го махнете, и запечете до готовност. Може да се сложи и настърган кашкавал, и да се допече.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар