17 декември 2016 г.

Кекс с тиква


Продукти:
400 г тиква
300 г захар
400 г брашно
4 яйца
1 ч ч олио
1/2 ч л сода
1 бакпулвер
1 ч л канела


Приготвяне:
Сварете тиквата и я оставете да се отцеди и охлади напълно. След това намачкайте, така че да се получи пюре. 
В купа разбийте яйцата и захарта до пухкав крем и добавете олиото и тиквата. Разбийте до получаване на гладка паста без мехурчета. В друг съд смесете брашното, бакпулвера, содата и канелата. Сухите съставки започнете да прибавяте постепенно към тиквената смес. Бъркайте докато всичко се смеси много добре. Намаслете форма за кекс с олио и брашно и изсипете кекса в нея. Изпечете в загряла фурна на 200 г до готовност. По желание още докато е топъл може да поръсите с пудра захар. Получава се много мек и пухкав кекс.
Да ви е сладко! 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар