11 декември 2016 г.

Пилешка супа с гъби и праз

Продукти:
2 цели пилешки бутчета
1 глава лук
1 дафинов лист
2 стръка праз лук
250 г едри печурки
150 мл животинска сметана
30 г краве масло
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Пилешките бутчета сложете в тенджера, заедно с нарязаната на четири глава лук и дафиновия лист, налейте 2 л вода, и варете на слаб огън, под капак, до готовност на месото. След това бульонът се прецежда. Бутчетата се обезкостяват и месото се нарязва на кубчета. Празът нарежете на тънки кръгчета, гъбите почистете и също нарежете на кубчета. Готовия праз задушете в маслото. Когато омекне, добавете гъбите и за кратко  запържете. Добавете лъжица брашно и разбъркайте. Налейте бульона и оставете да се  готви, докато гъбите омекнат.Когато са готови, добавете пилешкото месо. Овкусете със сол и черен пипер и се налейте сметаната. Оставете още малко да поври за да се сгъсти, но бъркайте през това време. По желание супата се гарнира с наситнен магданоз.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар