6 април 2016 г.

Салата от печена тиква и таханов сос




Продукти:
400 г тиква
1 глава червен лук
3 с.л. зехтин
3 с.л. сусамов тахан
2 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
30 г печени орехови ядки
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер


Приготвяне:
Почистете и обелете тиквата. Нарежете я на малки кубчета и разпределета в тава за течене. Поръсете с 2 с.л. зехтин сол и черен пипер на вкус, и печете на 200 градуса във фурната за около 40 мин. След първите 20 мин. добавете нарязания лук на полумесеци. Когато всичко е готово и изпечено, извадете от фурната и оставете да се охлади.
Сусамовия тахан смесете с лимоновия сок, останалия зехтих, 2 с.л. вода и смачкания чесън. Разбъркайте и според вкуса ви може да добавите сол и черен пипер.
В чиния сложете от изпечената тиква, разпределете отгоре тахановия сос, и поръсете със ситно нарязаните магданоз и орехи.
Да ви е сладко!     





Няма коментари:

Публикуване на коментар