5 март 2016 г.

Салата с киноа и тиквички




Продукти:
3 малки тиквички
150 г киноа
2 печени червени чушки
250 г сирене "Моцарела"
3 - 4 скилидки чесън
1/4 ч ч кедрови ядки
50 мл зехтин
копър
сои и черен пипер
винен оцет

Приготвяне:
Измийте добре тиквичките и нарежете наполовина по дължина. Поставете ги в тава и ги полейте с половината зехтин. Посолете и овкусете с чернитя пипер. Запечете тиквичките в предварително загряла фурна на 200 градуса. Извадете и ги охладете леко и след това  нарежете на кубчета. Чесънът, копърът и червените чушки нарежете наситно и поставете в купа. Преди да добавите кедровите ядки, ги запечете на сух тиган, за да се препекат леко. Киноата сварете в леко подсолена вода. В купата при зеленчуците добавете тиквичките, ядките и киноата. Овкусете със сол, черен пипер, зехтина и оцета. Преди да сервирате салата е добре да престои в хладилник, така е още по - вкусна. Когато сервирате поръсете всяка салата с кубчета свежа Моцарела.
Да ви е сладко!


 

1 коментар: