Мила Канди, добре си ми дошла! Благодаря за прекрасните италиански изкушения, с които избра да ми гостуваш.
Канди е момичето, което ме зарежда с ентусиазма си, идеите си, и с невероятните си кулинарни творения. Много се зарадвах когато, без да се замисли отговори на поканата ми. Ето сега и вие ще се насладите на италианските гозби, които тя ми е приготвила.Много ме изненада и този невероятен букет с прошуто, тиквички и моцарела. СТРАХОТЕН Е, КАТЕ!!!!! Благодаря ти още веднъж, че си мой гост.
Не забравяйте да се разходите из блогът и My Candy kitchen, едно незабравимо местенце. Там е вкусно, красиви и много приятно.
Не забравяйте да се разходите из блогът и My Candy kitchen, едно незабравимо местенце. Там е вкусно, красиви и много приятно.
"Получих поканата от Ели, точно когато бях във вихъра на проекта с
Валентинките. Познавате ме вече, мислех да сготвя през нощта и на сутринта да
съм на гости. Обаче мислите ми се въртяха все в такива едни рецепти и оформяне
на ястията стил романтика, че се замислих. Ели сигурно щеше да се учуди на
такова любовно излияние от моя страна. Брей каква приказливка съм станалаJ.
И така до днес. Всяка покана доставя невероятно удоволствие - това е голям жест. Особено, когато те покани, личност с прекрасен блог, уверена в кухнята и с толкова много почитатели. Познавам Ели само виртуално, но я чувствам много близка, споделяме общи интереси. Впечатлява ме желанието, с което твори и импровизира, забавлява се и пренася всичко това на нас. Блогът и е местенце, където можеш да опиташ вкусна храна, да се насладиш на красиво поднесени ястия и да се усмихнеш!
И така до днес. Всяка покана доставя невероятно удоволствие - това е голям жест. Особено, когато те покани, личност с прекрасен блог, уверена в кухнята и с толкова много почитатели. Познавам Ели само виртуално, но я чувствам много близка, споделяме общи интереси. Впечатлява ме желанието, с което твори и импровизира, забавлява се и пренася всичко това на нас. Блогът и е местенце, където можеш да опиташ вкусна храна, да се насладиш на красиво поднесени ястия и да се усмихнеш!
Скъпа, Ели, много ти благодаря за уважението! Лично аз съм една от твоите почитателки и с голям интерес следя всяка
твоя публикация.
За теб и всички почитатели на блога ти избрах рецепти от италианската
кухня, световноизвестни. А букетчето, което ти поднасям виртуално е изработено
от моцарела, прошуто и тиквички за теб!"
Panzanella е panmolle
/ Панцанела
Тази флорентинска салата е много популярна. Историята и датира от 16 век. Автентичната
рецепта, както научих от уикипедия се базира на домати, хляб и лук. Както всяко
традиционно ястие обаче и това се изменя според вкусовите предпочитания. Срещат
се разновидности с моцарела, маслини, каперси, аншуа, пармезан, яйца, чушки...
Вижте моето предложение:
Продукти:
2 филийки стар хляб
1 глава червен лук
1 домат
½ краставица
зехтин
сол
оцет
босилек
пармезан
2 филийки стар хляб
1 глава червен лук
1 домат
½ краставица
зехтин
сол
оцет
босилек
пармезан
Приготвяне:
Накиснете за ½ час хляба във вода. Изцедете го с ръце и направете на трохи.
Нарежете доматите и краставиците на кубчета, а лука на тънки полумесеци.
Разбъркайте с хляба. Овкусете със зехтин, сол и оцет.
Декорирайте с босилек. Поръсете с пармезан.
Накиснете за ½ час хляба във вода. Изцедете го с ръце и направете на трохи.
Нарежете доматите и краставиците на кубчета, а лука на тънки полумесеци.
Разбъркайте с хляба. Овкусете със зехтин, сол и оцет.
Декорирайте с босилек. Поръсете с пармезан.
Spaghetti
alla carbonara / Спагети "Карбонара"
Рецептата е от предаването „Супер експрес” - Ютилисима.
Продукти:
За всяка порция се използват 100 гр спагети.
400 гр
спагети
300 гр пушен бекон
2 глави лук
200 мл готварска сметана
4 жълтъка
зехтин
150 гр пармезан
Босилек
Черен пипер
Сол
300 гр пушен бекон
2 глави лук
200 мл готварска сметана
4 жълтъка
зехтин
150 гр пармезан
Босилек
Черен пипер
Сол
Приготвяне:
Спагетите се пускат във вряща подсолена вода и се варят за времето, указано на опаковката.
Беконът се нарязва на ивици, а лукът на жулиени и се запържват в зехтин, до златисто.
Прибавя се сметаната и се оставя на слаб огън, докато промени цвета си. Съда се отстранява от огъня, добавят се жълтъците и се разбърква енергично. Връща се на котлона и се готви се още 2 - 3 минути.
Ястието се посолява, поръсва с черен пипер и босилек.
Спагетите се слагат при соса и се разбъркват. При сервиране се поръсва с пармезан.
Спагетите се пускат във вряща подсолена вода и се варят за времето, указано на опаковката.
Беконът се нарязва на ивици, а лукът на жулиени и се запържват в зехтин, до златисто.
Прибавя се сметаната и се оставя на слаб огън, докато промени цвета си. Съда се отстранява от огъня, добавят се жълтъците и се разбърква енергично. Връща се на котлона и се готви се още 2 - 3 минути.
Ястието се посолява, поръсва с черен пипер и босилек.
Спагетите се слагат при соса и се разбъркват. При сервиране се поръсва с пармезан.
Semifreddo
al caffe' e mascarpone / Семифредо с
маскарпоне
chef
Gianluca
В Италия кафето
се появява в средата на 17 век. През 1645 г. на площад „Сан Марко“ във Венеция се
открива първото кафене — „Кафе Флориан“ в чест на чудотворната напитка. И до
днес то е едно от най-известните и скъпи кафенета не само във Венеция, а и в
целия свят.
За капучиното пък съществува легенда, според която е
изобретено от монасите от
един от манастирите, разположени северно от Рим.
Истинското капучино трябва да съдържа 25 мл. кафе еспресо и 125 мл студено мляко, разбито на пара.
Безспорно Италия е родината на
капучиното и еспресото. А днес ще ви го сервирам в компанията на един прекрасен
италиански десерт, който открих ТУК
/с благодарност и за помощта в превода на Стела/.
Semi-freddo означава Полу-студено на италиански.
Отнася се за всички частично замразени десерти: торти, сладолед, плодове или крем.
Този десерт има много вариации и разновидности, форми и дизайни. Ето една от тях:
/с благодарност и за помощта в превода на Стела/.
Semi-freddo означава Полу-студено на италиански.
Отнася се за всички частично замразени десерти: торти, сладолед, плодове или крем.
Този десерт има много вариации и разновидности, форми и дизайни. Ето една от тях:
Продукти:
18
бишкоти тип Savoiardi
200 гр Маскарпоне
150 гр бита сметана
100 гр жълт крем, яйчен / използвам готов пудинг
100 гр захар
2 яйца / жълтъците
1 ванилия
1 чаша направено нес кафе с вода
ром, колкото желаете :)
какао за поръсване
шоколадови елементи за украса
200 гр Маскарпоне
150 гр бита сметана
100 гр жълт крем, яйчен / използвам готов пудинг
100 гр захар
2 яйца / жълтъците
1 ванилия
1 чаша направено нес кафе с вода
ром, колкото желаете :)
какао за поръсване
шоколадови елементи за украса
Приготвяне:
Разбиваме с телена бъркалка жълтъците и добавяме захарта. Разбиваме с бъркалката докато стане като крем/ да се усвои захарта/.
Добавяме ванилията и маскарпонето и разбъркваме с дървена лъжица.
Добавяме жълтия крем и отново разбъркваме. Прибавяме сметаната, също разбъркваме:) внимателно."
В шприц поставяме крема и шприцваме върху чиния вълнообразно три линийки :)
Отгоре подреждаме 2 бишкоти, разположени напречно, набързо топнати в сместа от кафе и ром.
Отново шприцваме крем и поставяме 1 бишкота.
Завършваме с крем.
Поръсваме с какао и слагаме парче шоколад или шоколадова фигурка за украса.
Разбиваме с телена бъркалка жълтъците и добавяме захарта. Разбиваме с бъркалката докато стане като крем/ да се усвои захарта/.
Добавяме ванилията и маскарпонето и разбъркваме с дървена лъжица.
Добавяме жълтия крем и отново разбъркваме. Прибавяме сметаната, също разбъркваме:) внимателно."
В шприц поставяме крема и шприцваме върху чиния вълнообразно три линийки :)
Отгоре подреждаме 2 бишкоти, разположени напречно, набързо топнати в сместа от кафе и ром.
Отново шприцваме крем и поставяме 1 бишкота.
Завършваме с крем.
Поръсваме с какао и слагаме парче шоколад или шоколадова фигурка за украса.
Надявам се да сте прекарали приятни минути в нашата компания и рецептите да
са ви допаднали!:) Прекрасен ден от мен!:)
Гостенката ти е страхотна ,Ели ! Много харесвам блога и и с удоволствие прочетох рецептите от гостуването и тук :)! Чудесни снимки и хубави рецепти !
ОтговорИзтриванеЖелая успешна седмица и на двете ! Поздрави !
Много си падам по италианската кухня, а тези изкушения са направо неустоими! И толкова красиво презентирани!
ОтговорИзтриванеПоздравления и за двете ви, Ели, Канди :)
Бонбонката я бива доста в декорирането - гледай какви цветлета е измайсторила пак :)
ОтговорИзтриванеЧудесни рецепти за гостуването, поздравления и за двечките :)
Ели, чудно си ме представила, благодаря ти! За мен беше удоволствие да гостувам официално в този блог! И понеже от бързане и вълнение съм изтървала нещо, ще те помоля да добавиш следното изречение във семифредо: "Прибавяме сметаната, също разбъркваме:) внимателно." / добави го след жълтия крем:)./ Е ако не пропусна нещо, няма да съм аз:)
ОтговорИзтриванеЕли, Катето е чудесна!
ОтговорИзтриванеА днешния избор на Италианска кухня
е много вкусен и ароматен!
Радвам се че ти е гостенка!
Прегръдки и за двете!
Благодаря ви момичета. Гостенката ми е страхотна! Толкова съм щастлива, че откликна на молбата ми.
ОтговорИзтриванеПоздрави и вкусна седмица ви пожелавам!
Чудесна гостенка и прекрасно меню! Аз кога ще се наканя не зная:)
ОтговорИзтриванеИ двете сте страхотни момичета -
ОтговорИзтриванемного се радвам за вас и чудесните ви рецепти.
Наистина, Катя ти гостува с една италианска приказка, прекрасен избор и представяне.
Поздравления, успешна и усмихната нова седмица, Диана
Good recipes!!!!All of them must be so tasty...Kisses
ОтговорИзтриванеЕли, имаш си гостенка-мечта! Харесвам много блога и´ и доказателство за това е факта, че го разглеждам с такова удоволствие и захлас, че едва сега забелязах, че съм пропуснала да се присъединя към "преследвачите" ;) на Candy.. Днес обаче поправих тази грешка.
ОтговорИзтриванеCandy, прекрасно представяне! Лесен и примамливо вкусен сладкиш, а букета е невероятен.
Ели, много мило и приятно си представила гостенката си! Комплименти!
Candy и Ели, невероятни сте!!! Пожелавам ви една прекрасна вечер, момичета!
Ели,поздравления за избора на гост,наистина е страхотен!А че Канди е откликнала светкавично знаеш вече не се съмнявам :)!Много се е постарала и ти е поднесла великолепна италианска феерия!Със сигурност заслужаваш това внимание,и ти си един много мил приятел и отличен кулинар!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и специални поздрави за двечките от мен!
Ели, поздравления за изборът на гостенка! Оставихте ме и двете без думи - прекрасно меню! Поздрави и прегръдки и за двете! :)
ОтговорИзтриванеЕли ,поканила си страхотна гостенка,винаги с удоволствие и интерес очаквам всяка нейна публикация
ОтговорИзтриванеКандиииии където и да отидеш носиш от своя заряд мила
момичета страхотни сте
прегръщам ви и двете
Чудесна гостенка си поканила,Ели!
ОтговорИзтриванеПоздравявам ви и двете сърдечно!
Продължавайте в същия дух да творите и създавате наслада за околните!
Вече се насладих на менюто при Кенди! Наистина е сътворила една италианска приказка! Поздрави и на двете, продължавайте в същия дух!
ОтговорИзтриванеНаистина е като приказка!
ОтговорИзтриванеЧудесни предложения,прекрасно представени и какви снимки само!!!
За мен беше удоволствие са се запозная с такива хора,макар и виртуално!
Гениално!
Поздравявам ви момичета!
и теб Ели, и Канди също
Прекрасни сте двете, момичета! Менюто е страхотно, много ми хареса, а за букета нямам думи :)). С удоволствие хапнах от менюто ви :)
ОтговорИзтриване