20 юли 2011 г.
Пълнени тиквички
Продукти:
3 големи тиквички
1 морков
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
400 гр. кайма/ аз ползвах телешка /
2-3 с. л. зехтин
черен пипер
червен пипер
връзка копър
сол
Приготвяне:
След като сте измили добре тиквичките, нарежете всяка на три равни части. Издълбайте всяка тиквичка с помоща на малка лъжица, и отделете на страна сърцевината. В подходящ съд задушете лука, нарязания на ситно морков и това което сте издълбали от тиквичките. Не слагайте прекалено много вода, защото и тиквичките ще пуснат сок. Добавете каймата и разбъркайте добре за да се получат малки трохички. Добавете подправките и оставете на слаб огън да поври, докато водата се изпари нацяло. След като сместта е готова, напълнете тиквичките. Подредете ги в тава леко намазана със зехтин и печете на 180 градуса за около 30 - 40 мин. Аз покрих тавата с фолио за 20 мин., за да се задушат и омекнат тиквичките, и след това допекох до златисто.
Докато се пекат тиквичките може да направите любимия си млечен сос, в който задължително трябва да има чесън и копър, много подхожда на ястия с тиквички. Със соса полейте всяка тиквичка преди да сервирате.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасна лятна рецепта!Хубав ден:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно предложение,Ели!
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих си хапнала !
Поздрави от мен!
Много приятно:-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Хубав ден!
Благодаря на всички за хубавите думи :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави!