15 юни 2011 г.

Тиквички с кайма под капак


Продукти:
3 бр. големи тиквички
500 гр. кайма
3 средни глави лук
6 - 7 големи скилидки чесън
1 връзка копър
1 кисело мляко
черен пипер
червен пипер
1-2 с. л.зехтин

Приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките на кубчета като за мусака. В зехтина запържете каймата и лука, добавете сол и черен пипер на вкус. Поръсете с червения пипер и разбъркайте. Веднага след това се долива 100 мл. вода, защото червения пипер може да изгори и започва да горчи. Сложете и нарязаните тиквички и 3-4 от скилидките чесън. Разбъркайте добре, поставете капака на тенджерата и оставете на слаб огън да поври за около 20 мин. или докато водата се изпари нацяло. Оттеглете от котлона и добавете половин връзка копър нарязан на ситно.
Отделно разбъркайте киселото мляко с останалия копър и 2-3 скилидки чесън стиснат на преса. Поднася се топло с лъжица от киселото мляко.
Да ви е сладко!
източник

4 коментара:

  1. Еха, страхотна рецепта. Нещо напоследък съм на вълна тиквички и тази рецепта се връзва с концепцията ми! Ще пробвам със сигурност! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвай Маги, надявам се да ти хареса, и аз съм на тази вълна, а освен това и много обичам тиквички.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели,и на мен ми допада идеята ти!Вкусно лятно ястие!Благодаря,че сподели!
    Весел ден,мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно изглежда ястието - ще го пробвам непременно!

    ОтговорИзтриване