18 април 2011 г.

Пилешка кавърма с къри


Продукти:

200 гр. пилешка пържола от бут
200 гр. пилешко филе
3 големи глави лук
2 с.л. доматено пюре
2 ч.л. къри
1 с.л. царевично нишесте
сол, риган, черен и червен пипер

Приготвяне:

Нарежете месото на хапки, а лука на големи кръгчета. Задушете месото и лука в малко вода за около 10 минути. След това добавете солта, кърито и останалите подправки и оставете да поври за да се поемат ароматите. Добавете накрая доматеното пюре и нишестето разбито в малко вода. Оставете още 5 - 10 мин. да поври, докато соса се сгъсти. Сервирайте топло с чаша студена бира. :)
Да ви е сладко!

3 коментара: