Продукти:
За блата
6 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 и 3/4 ч.ч. ситно смлени орехи
3/4 ч.ч. брашно
За сиропа
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
За крема
300 гр. бял шоколад
200 гр. течна сметана
40 гр. масло
Приготвяне:
Яйцата и захарта разбийте добре до гъст крем. Трябва да е добре разбита захарта.
Прибавете постепенно орехите и брашното, като бъркате с лъжица.
Печете в предварително загряла фурна на 200 градуса до готовност.
Готовият блат разрежете на две докато е още топъл, аз винаги разрязвам с конец и оставете на страни да изстива.
За сиропа карамелизирайте захарта и още топла я залейте със студената водата. Изчакайте хубаво да се стопи карамела.
За крема разтопете шоколада и маслото на парна баня или в микровълновата фурна.
Постепенно добавяйте сметаната като бъркате енергично. Ако крема ви се стори по редичък може да разбиете с миксер докато сместа стане пухкава.
Сглобяването на тортата е лесно. Нареждате първи блат и сиропирайте с карамеловия сироп. След това намазвате с тънък слой крем. Поставяте и горния блат, сиропирате и покривате с останалия крем. Декорацията е ваш избор. Успешно тортоправене :) :) :)
Страхотна!
ОтговорИзтриванеОооо благодаря за мен е чест да бъда оценена от кулинар като теб!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Аууууууууууу сестра ми това е шедьовър. Много готина се е получила. Поздравления!!!
ОтговорИзтриванеИхааааа чак пък шедьовър :))))) Абе и аз си я харесах.... и много е вкусна. И твоята ми хареса, ще я пробваме и нея обещавам. Целувки!
ОтговорИзтриване