7 март 2011 г.

Кифлички с халва

Идеята за тези кифлички дойде от вчерашния празник - Сирни заговезни. Тъй като в къщи всеки купи халва и ни дойде в повече, реших да измисля нещо и така ето ги хубавите и меки кифлички.
Няма точна рецепта, а просо идея, която ще споделя с вас. Използвах  тестото за рулцата с пудинг и завъртях кифличките като напълних с кафява халва.
Тази е халва е мекичка и много ароматна, а като се затопли при печенето се разтопи и предаде страхотен аромат на кифличките.
Оформих по два начина - като обикновенни кифлички и като раираните. На мен лично повече ми допаднаха в първия вариант като обикновенни кифлички. Дано и на вас да ви хареса моето предложение за един различен десерт.
 Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар