90 г белтъци, престояли 48 часа в хладилник
щипка сол
40 г кристална захар
200 г пудра захар
110 г бадемово брашно
синя сладкарска боя
за крема:
60 мл течна сладкарска сметана
60 г шоколад /30 г млечен и 30 г натурален/
Приготвяне:
Разбийте
белтъците заедно с щипка сол, до получаване на пяна. След това
прибавете кристалната захар и бъркайте с миксер до получаване на гъст и
лъскав белтъчен крем. Синята боя добавете на два пъти, докато разбивате белтъците без да спирате. Пудрата захар и бадемовото брашно пресейте много
добре. Аз ги пресях два пъти. и започнете да ги добавяте към белтъците.
Бъркайте само с шпатула. Аз добавих пудра захар и бадемови брашно на три
пъти и постепенно бърках с шпатула. Поставете сместа за макарони в пош и върху
хартия за печене оформете кръглите черупки. Тавата с макарони тупнете
два - три пъти в плота, за да излезнат мехурчета и да станат равни
отгоре. Оставете макарони за 40 мин.,за да хванат коричка отгоре и след
това изпечете в предварително загряла фурна на 150 градуса за 15-16
минути. Оставете ги напълно да се охладят преди да ги слепите с крема.
За приготвянето на крема сложете сметаната в подходящ съд и я загрейте
докато кипне. Към нея добавете шоколада и бъркайте докато се
разстопи напълно. Оставете сместта да се охлади напълно и сложете есенцията. С миксер разбийте ганаша до получаване на гъст
крем. Поставете го в пош и започнете да поставяте върху черупките, за да
слепите. Готовите макарони съхранявайте в хладилник в добре затворен
съд.
Няма коментари:
Публикуване на коментар