Това е една от рецептите, с които взех участие в първият за тази година брой на списание So into FOOD.
Целия брой може да разгледате ТУК
Благодаря на екипа за поканата, за мен бе удоволствие да приготвя всички рецепти и да участвам , в това интересно и изпълнено с идеи списание.
Продукти:
1 и 2/3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.л.сода
1/2 ч.л.бакпулвер
1 и 1/2 ч.л.канела
1/4 ч.л.л.сол
1 ч.ч.пюрирана тиква
3/4 ч.ч.шоколадови парченца
2 яйца
1/2 ч.ч.разтопено масло
Приготвяне:
Предварително си пригответе тиквата, като я сварите много добре, извадете от водата и оставете да се отцеди и охлади напълно. След това само я намачкайте с вилица за да се пюрира добре. Докато приготвяте сместа включете фурната на 200 г да загрява.
Предварително си пригответе тиквата, като я сварите много добре, извадете от водата и оставете да се отцеди и охлади напълно. След това само я намачкайте с вилица за да се пюрира добре. Докато приготвяте сместа включете фурната на 200 г да загрява.
В купа смесете брашното, бакпулвера, содата, захарта, солта и канелата. Разбъркайте за да се смеси всичко добре.
В друг съд разбийте яйцата и прибавете към тях разтопеното масло и тиквата. След като сте смесили всичко много добре прибавете и шоколадовите парченца. Към така получената смес започнете да добавяте от сухите съставки. Разбърквате много добре, така че да няма бучки. Готовата смес разпределете във форми за мъфини, покрити с хартиени капсули. Изпечете в загрята фурна до готовност. Получават се много меки и ароматни кексчета.
източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар