28 януари 2017 г.

Вита баница с рикота


Продукти:
1 пакет кори изпечени на сач / 500 г/
4 яйца
250 кисело мляко
250 г рикота
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 пакет бакпулвер
50 мл олио
6 с.л. брашно

150 г разтопено масло смесено с 50 мл олио
500 г краве сирене
60 г настъгна гауда




Приготвяне:
Разтворете содата в киселото мляко, трябва да започне да образува балончета и към тях прибавете и бакпулвера. В купа смесете получената млечна смес заедно с яйцата, рикотата, олиото /50 мл./ и брашното. Разбъркайте, така че да е гладка сместа и да няма бучки. В отделен съд разтопете 150 г масло и го смесете с 50 мл. олио , трябва да е течно. Подгответе си и сиренето, като го натрошите на много ситно, а гаудата настържете или нарежете на малки парчета.
Подгответе си подходяща тава, която покрийте с хартия за печене. Намажете една кора с 2-3 с.л. масло и 4-5 с.л. от сместа. Поръсете със сирене и гауда, навийте на руло, от дългата страна на корите. Подредете като започнете от центъра на тавата и въртете кората на охлюв. Постъпете така и с другите кори. Аз използвах тава с диаметър 28 см. Готовата баница полейте с останалото масло. Ако ви е останало от млечната смес полейте корите, при мен не остана смес, разпределих я цялата в корите. Изпечете на 200 г до готовност. Изпечената баница извадете и поръсете с малко вода. Покрийте я с кърпа и оставете да се задуши за кратко. 
Да ви е сладко!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар