31 май 2016 г.

Рулца с шунка и топено сирене

Продукти:
4 с.л. прясно мляко
4 с.л. олио
2 щипки сол
1 яйце
150 г краве сирене
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
10 бр топено сирене за тост
100 - 150 г шунка тънко нарязана

1 яйце за намазване



Приготвяне:
В подходяща купа натрошете сиренето и към него добавете млякото, олиото, яйцето и солта. Ако прецените, че сиренето ви е солено, намалете количеството на солта. Разбъркайте всичко много добре и започнете да добавяте брашното, като предварително сте го смесили с бакпулвера. Замесете меко тесто. Разточете го на тънко и започнете да подреждате върху него топеното сирене едно до друго. Върху всяко парче сирене сложете от шунката. По контурите на сиренето изрежете на квадрати и навийте на руло. Подредете рулцата в тава застлана с пекарска хартия с ръбовете надолу. Целта е да не се отворят при печенето. Намажете всяко рулце с разбито яйце, и изпечете на 200 градуса до готовност. По желание може да поръсите с малко чубрица преди да изпечете.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар