Нещо напоследък все не ми остава време да седна и да пиша. Иначе преглеждам набързо какви сте ги сготвили, но времето все не стига. През почивните дни приготвих този дроб, за който в моя любим форум, казваха, че става много крехък и сочен. Аз все избягвам приготвянето на свински дроб, защото не мога да го направя достатъчно крехък. Но ровейки се сред многото рецепти попаднах на ТАЗИ, и резултата беше зашеметяващ. Получи се много крехък, сочен и ароматен......., ето и как го приготвих:
Продукти:
1 кг. свински дроб
2ч.ч прясно мляко
кимион и черен пипер на вкус
сол
7 скилидки чесън
2 лимона
брашно за овалване
олио за пържене
Приготвяне:
Нарежете дроба на тънки филийки. Измийте с вода, и накиснете с прясното мляко за 2 часа. След като се е изкиснал, се изцежда добре, аз попих и малко с кухненска хартия. Поръсете с подправките - черния пипер и кимиона. Разбъркайте за да се разпределят навсякъде и оставете за около 15 - 20 мин. за да се поемат миризмите. След това оваляйте всяко парче в брашно, и изпържете в сгорещената мазнина. След като сте изпържили всичко, посолете и докато е още топъл, залейте с прясно изцедения сок от двата лимона и нарязаните на ситно скилидки чесън. Затворете съда с капак и оставете да си поеме миризмите, за около 20 мин., като от време навреме разбърквате, за де се разпределя сос.
Да ви е сладко!
А сега наградите, които получих от много приятели. Благодаря на Габи, Диана, Мони, Инчето и Маги:
Ето и условията, на двете награди:
2.Номинирайте 15 блогъра за наградата и ги информирайте за това !
3.Споделете 7 неща за себе си !
Условията за The Liebster Blog Award:
1. Линкнете сайта на блогъра, който ви е номинирал !
2. Сложете наградата в блога си !
3. Изберете 5 други блогъра, на които да я предадете !
4. Посетете блоговете им и ги информирайте !
Ето и нещичко за мен:
1. Зодия телец съм и като всеки телец съм страхотен чревоугодник :)
2. Изключително весел човек съм и чувството ми за хумор все не ме напуска :)
3. Обичам да пътувам, въпреки, че напоследък май не ми се случва много, но разузнавам интересни местенца, които един ден ще посетя. Под секрет да кажа списъкът ми е ужасно дълъг. :)
4. Не мога да не танцувам, вече съм споменавала, че играя народни танци :)
5. Обичам да гледам български филми и имам страхотна колекция :)
6. Мечтая........,много, много мечтая :)
7. На последно място, но не по важност ще кажа, че съм страхотен късметлия, и дано късмета да е винаги с мен :)
Имам и още една наградка от Мони, но тя я е подарира на толкова много приятели, че аз просто ще си грабна и ще я подаря на всички, които я харесат :)
Ели , чудесна рецепта за дроб , записвам си я !
ОтговорИзтриванеВ чинийката с рози ми останаха очите , много обичам рози :)! Честити ти награди ! Радвай им се :)! Хубава сряда и прегръдки !
Ивана, ще ти хареса дробчето сигурна съм. А за чинийката ще кажа, че това е съвсем новото ми попълнение в кухната.
ИзтриванеПоздрави!
Много вкусна рецепта, а чинийката е вълшебна!
ОтговорИзтриванеМного се радвам да разбера, че имаме много общи неща, включително колекцията български филми!
Моята дъщеря си ги пуска доста честичко и много им се радва!
Пожелавам ти късмета винаги да е с теб,да не спираш да мечтаеш и да посетиш всички набелязани места и още повече:)
Целувки*)
Кате, както ти самата веднъж каза, май сме една кръв с теб.
ИзтриванеПоздрави и целувки !
Аааа, Ели такива наградки имаш и при мен:)! Ели дроба е много вкусен и аз правя един много крехък става, но ще пробвам и твоя вариант. Като знам какви чудеса направи млякото с котлета, сигурно и с дроба е същото. Снимките ти показват резултата! Хубав ден от мен!
ОтговорИзтриванеКенди, отивам веднага да си ги взема, незнам как съм ги пропуснала, ще се поправя. Край засрамих се!!!!
ИзтриванеПоздрави!!!!
Ели, много апетитно изглежда дробчето! Аз също избягвам да готвя свински дроб, а много обичам. Ще пробвам тази рецепта.
ОтговорИзтриванеЧинийката е много красива.
Честити награди!
Поздрави!
Ели, благодаря ти!
ИзтриванеЕли, с прясно мляко дроба винаги става много крехък!
ОтговорИзтриванеПоздрави с пожелание късметът да не те напуска и да осъществиш всичките си мечти!
Дани, за първи път го накисвам в мляко, но резултата много ми хареса.
ИзтриванеПоздрави!
Дроб не съм яла от 1000 години :)) Ще взема да си угодя един ден и да си направя нещо само за мен :)
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда!
Усмихнат ден :)
Угоди си, Инче! Ами така де една душа носим....
ИзтриванеПоздрави!
Прекрасен дроб! И честити ти награди!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Траяна!
ИзтриванеВиж какво, Демиева :)))) и на двете места рецептата е от мен. Ако някъде другаде в нета го има - забравила са да си сложат източник, разбира се. Преди 5 години.... как лети времето. Но от тогава само така се яде у нас.
ОтговорИзтриванеСтрахотен е! Имайки предвид колко е нефотогеничен дроба...
Честити ти награди! И си остани такъв мечтател и късметлия! А чувството за хумор не губи никога :))
Поздрави и хубава вечере, Ели :-)
Линка не съм отваряла,защото само докато прочета дроб с чесън и лимон и знам за какво иде реч....и мноооого дълго ще го помня :),защото толкова много ми хареса,та ядох та чак ми призля,честно!Много е вкусен,потвърждавам с хиляда ръце,а при теб,Ели е станал направо убийствен!
ИзтриванеДобре,че не мога да ти докопам чинийката,щото....няма да мога да се спра!
Честити награди и късмета нека бъде винаги с теб,мила!
Пепи, незнам защо, но като стане дума за разни дреболии - дроб, език и тем подобни и първо за теб се сещам, а забравих и дивеч:))) Благодаря за рецептата страхотна е!
ИзтриванеПозрдрави!
Роси, и да я докопаш чинийката, със сигурност ще е празна :)))
ИзтриванеПоздрави и благодаря за пожеланията!
Ели ,поднесла си ги много въздействащо на апетита!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Нели!
ИзтриванеЗвучи добре! Даже много!
ОтговорИзтриванеАз рядко хапвам дроб, но този май ще се приготвя;)
Благодаря, Димиева!;)
Мъхче, дано да ви хареса!
ИзтриванеЕли, и аз не съм си угаждала с дробче от мноооого дълго време, но твоята рецепта ме подтиква към припомняне на вкуса :) Честити награди и все така не спирай да мечтаеш и дано късметът винаги бъде с теб! Прегръдки и усмихната вечер!
ОтговорИзтриванеГаби, благодаря ти и аз те прегръщам!
ИзтриванеОткога ми се похапва свински дроб, но... все на заден план остава, май трябва скоро време да го приготвя, а твоята рецепта звучи много добре. Записвам си я.
ОтговорИзтриванеЕдилина, не му мисли повече, сигурна съм, че ще ти се услади!
Изтриване