Едва ли ще учудя някой с тази рецепта, но свинското приготвено по този начин е любимо на всички в къщи.Ето защо реших да я споделя, пък защо не и да си я приготвите. Рецептата за този страхотен ориз намерих при Стела. Трябва да ви кажа, че се получава един такъв пухкав и не се слепва. Ето и необходимите продукти:
Продукти:
За свинските хапки:
500гр. свинско месо
3 големи глави лук
4-5 с.л. соев сос
сол
черен и червен пипер
чубрица
кимион
за ориза:
1 ч.ч ориз
2 ч.ч вода
сол на вкус или кубче бульон
2 с.л масло
Приготвяне:
На месото:
Свинското месо се нарежете на малки хапки, а лука на тънки ивици. Запържете в малко мазнина докато месото промени цвета си. Налейте около 500 - 600 мл. вода, прибавете и соевият сос и оставете да поври за около 30 - 40 мин. Прибавете подправките и оставете на слаб огън докато водата изври или докато месото се сготви напълно.
На ориза:
Кипнете водата и добавете солта и олиото. Почистете ориза много добре, последната вода, в която сте го измили трябва да е бистра. Добавете ориза във врящата вода и намалете котлона на най - ниската степен, захлупете с капака, но все пак да взима малко въздух. Не го бъркайте. Когато видите, че няма вода в тенджерата, отместете и оставете за няколко минути да е захлупен. По този начин става чудесен ориза и не се слепва.
Когато сервирате поставете на дъното на чинията от ориза, а върху него разпределете месото.
Да ви е сладко!
Тъкмо мисля да вечерям:) и ти си сервирала:). Чудесен е ориза, наистина толкова пухкав изглежда! Месцето е... да си оближе пръстите човек!!! Хубава вечер от мен!
ОтговорИзтриванеКенди, заповядай мила, хапни си! :)
ИзтриванеЧудна манджичка, Ели! Това за ориза и аз не го знаех, ще се пробва:)
ОтговорИзтриванеТраяна, като пробваш да се похвалиш! :)
ИзтриванеОх,ох батко нищо няма да ви направи!
ОтговорИзтриванеТака казваше Лафазанов на едни кюфтенца в чиния,а той с вилица в ръка хахаха
Та твоето същото Лени!Само да ми падне тази порцийка няма да и простя, нищо че съм болна(учудващо имам апетит)
Целувки*)
Кате, така ме разсмя, с тази историйка за Лафазанов! Така е и ние не му простихме на месцето :)
ИзтриванеЦелувки!
ЕЛЕНА,страхотно оризче пък и с тези месца направо мммм... наслада за сетивата.
ОтговорИзтриванеХубава и приятна вечер!
Зиче, благодаря ти!
ИзтриванеКак го обичам този оризец ,Ели ....чудесен и много вкусен изглежда ! Чинийка е много сладка от такава бих хапнала с удоволствие:)! Чао и хубава вечер !
ОтговорИзтриванеВанче, готова съм да разменям оризче за пастата с миди. Какво ще кажеш? :)
ИзтриванеИ аз ще си поискам,много е вкусно!Но преди мен май има вече доста на опашка,и как иначе,ястието е чудничко!
ОтговорИзтриванеПоздрави,Ели!
Роси, благодаря ти, ама все ще намеря една порция, ами така де щом е за теб :)))
ИзтриванеЕли, хич не се учудвам, че се харесва на цялото фемили:-) И аз много харесвам такова;-)
ОтговорИзтриванеХубава вечер и утре сряда също така;)
Мъхче, ястието е простичко, но е страшно вкусно!
ОтговорИзтриванеМного благодаря за рецептата за ориза Ели,не съм го правила по този начин и ще се възползвам,а месцето е на почит и в нашето семейство
ОтговорИзтриванепрегръдки и хубав ден
Мириамс, надявам се да ти хареса ориза, приготвен по този начин.
ИзтриванеМного вкусно изглежда. Тази последната порцийка е за мен :)) /ако е останало нещо, разбира се :))/
ОтговорИзтриванеЦелувки!
Щом си я харесала, заповядай :)
ИзтриванеЦелувки!
Ели, много апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеНе съм правила нещо подобно, но ще опитам някой път.
Поздрави и пожелания за хубава вечер!
Ели, пробвай и да не забравиш да се похвалиш :)
ИзтриванеEлиии,току що хапнахме,приготвих ориза по рецептата.стана супер,всички го харесаха и си облизаха пръстите
ОтговорИзтриванепри месото сложих малко печени чушки и червено вино
благодаря много мила
хубав ден и прегръдки
Мириамс, толкова се радвам, че ми се довери. С чушките е станало много ароматно, а винцето е направело месото много крехко. Чудно си се сетила!
ИзтриванеПрегрътки и на теб!
Ето една чудесна идея:)
ОтговорИзтриване