Продукти:
1 яйце
3/4 ч.ч. прясно мляко
20 гр. прясна мая
2 с.л. мед
1 с.л. сол
3 с.л. зехтин
1 ч.ч. царевично брашно
около 2 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
сусам за поръсване
Приготвяне:
Затоплете млякото, но да не е горещо, и разтворете в него маята. Прибавете меда, солта, зехтина и разбитото яйце. В съда в който ще месите смесете двата вида брашно и направете кладенче, където изсипете готовия квас. Омесете меко и нелепнещо тесто. Поставете в купа тестото и покрийте със свежо фолио. Оставете на топло за около 30 - 40 мин. за да втаса тестото. Върху добре набрашнен плот с царевично брашно, разделете на 4 топки. От всяка топка направете малко хлебче, което добре оваляте в царевичното брашно, и подредете в тава застлана с пекарска хартия. Направете диагонални разрези с нож, и намажете отгоре хлебчетата със зехтин. По желание поръсете с любимите ви семена, аз поръсих със сусам. Печете на 180 гр. при предварително загрята фурна.
Да ви е сладко!
Ели,и твоите са станали трепач!С тази хрупкава коричка само мога да си представя каква вкусотия са!Мога да ги ям топли само с масло и сиренце!
ОтговорИзтриванеХубаво утре ти пожелавам,мила!
Да, Катето не спира да ни изкушава с разни хлебчета;-)
ОтговорИзтриванетези изглеждат невероятно вкусни:-)
Поздравления!
И спокойни и хубави почивни дни!
Страхотно! Царевичният хляб ми е сред фаворитите. Всичко с царевично брашно и грис уважавам.:)
ОтговорИзтриванеО,толкова съжалявам,че съм пропуснала толкова публикации!
ОтговорИзтриванеСтрахотно са станали хлебчетата:)))