2 септември 2011 г.

Пълнени тиквички със сирене и царевица


Продукти:

4 средни тиквички
1 глава лук
4 с. л. зехтин
200 гр. сирене
4-5 стръка магданоз
1 яйце
200 гр. консервирана царевица

Приготвяне:

Тиквичките се разрязват на две по дължина и се бланшират за 3 минути в кипяща вода. Охлаждат се и се издълбават с лъжичка.
Лукът нарежете на ситно и запържете в малко зехтин, след което прибавете вътрешната част от тиквичките, нарязана на ситно. Сместа се задушава за 5 минути.
В подходящ съд се смесват сиренето, магданоза, яйцето, запържената вътрешност на тиквичките и лука, а накрая и царевицата.
Издълбаните тиквички се посоляват леко и се пълнят с получената смес, след което се подреждат в намазнена тава. На дъното се налива един пръст вода и се пекат 20 - 30 минути при температура 200 градуса, докато получат златист цвят.
По желание малко преди да са готови може да покриете с кашкавал и да допечете до готовност.

Сервирайте с любимия си чеснов сос.
Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Ох Ели,тази педпоследната снимка ммммммммм....

    ОтговорИзтриване
  2. Траяна, Кате наистена тиквичките са много вкусни :))) Когато сте на вълна тиквички ги пробвайте.
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз съм на такава вълна, поради прекомерното им количество в хладилника;-)
    Ще ги опитам и в този вариант!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Много харесвам такава плънка, обикновено я използвам за домати :) Ще опитам и с тиквички със сигурност!
    Хубав съботен ден, Ели! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Тъкмо са по моя вкус! Благодаря за чудесната рецепта!
    Прегръдки, с пожелание за релаксираш уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Оооо,у дома има една люта фенка на царевицата и това ястие много ще й хареса,Елинце!Чууудничко е!

    ОтговорИзтриване