След опита ми за направата на сладко от черши, реших да се пробвам и с кайсии. И двете сладка се получиха добре. Не че са си мои ама много си ги харесах :))) И добре вървят сутрин за закуска с препечена филийка пък и с палачинки. :))) Ето и как приготвих това сладко:
Продукти:
3 кг. кайсии
1 кг. захар
1 пакет Гелфикс 2:1 на Др. Йоткер
100 мл. вода
Приготвяне:
Почистете кайсиите и ги нарежете на четири. Поставете ги в подходяш съд, в който ще варите сладкото и прибавете водата. След като сместта заври добавете Гелфикса,който предварително сте смесили с 1 с. л. захар. Когато сладкото започне да се сгъстява прибавете цялото количество захар и оставете на слаб огън да ври докато се сгъсти. Може да отстраните пяната.Още топло напълнете в бурканчетата и затворете с капачките. Обърнете бурканите с капачките надолу за да изстинат и по този начин ще вакумират добре.
Много ми харесват тези бурканчета пълни с много лято, слънце и ароматни плодове! Те ми напомнят, че аз още не съм открила сезона на сладката :) Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеЗдравей, цветът е разкошен и подушвам от тук вълшебния аромат. Аз също ползвам желатин в сладката и съм много доволна от гъстотата която дава. Ползвам 1 лист желатин за 1 кило плодове.
ОтговорИзтриванеЛека и прохладна вечер ти желая!
Е пък какво лошо има да си го похвалиш сладкото,Ели,още повече,че си напълно права-страхотно е станало,поне доколкото ми подсказва снимката с филийката!Да можех да ти я отмъкна....:)!
ОтговорИзтриванеМайсторка стана ти на сладката! Браво!
ОтговорИзтриванеТъй като аз нямам време, ти направи повечко и ще хапваме у вас през зимата:)
Габи, и аз най обичам като ги наредя бурканчетата :)
ОтговорИзтриванеЖани, на цвят и вкус си го докарах :) Желатин не съм пробвала, но щом казваш ще взема да отитам, със сигурност ще е хубаво.
Елексирче, граби и бягай :))))
Траяна, няма проблеми, катмите от теб, сладкото от мен.:))))
Хубав ден момичета :))))