8 април 2011 г.

Хляб без месене ала Йоли

Този вкусен хляб открих в блога на Йоли. Приготвя се много бързо, и резултата е страхотен. Получава се с хрупкава коричка отвън и мекичък отвътре. Аз малко промених оригиналната рецепта, но вкуса не пострада от това. Ето и как се приготвя:

Продукти:
1ч.ч. вода
1/2 пак. суха мая
2 с.л. разтопено масло
1ч.л. захар
1 ч.л равна сол
2 ч.ч брашно

Приготвяне:
Затоплете леко водата, но да не става гореща. Разтопете маята във водата. След като се е разтворила напълно прибавете солта, захарта и маслото. Постепенно започнете да прибавяте брашното и бъркайте непрекъснато с лъжица. Трябва да се получи много гъста каша. Възможно е да поеме по- малко или повече брашно, това няма значение, важното е да се получи лепкаво тесто. Намажете кексова форма с масло и посипете семена в зависимост от това какви обичате. Аз посипах само на дъното макови семена. Сипете тестото във формата и оставете на топло да втаса, трябва да увеличи обема си. Печете в предварително загряла фурна  на 200 градуса до готовност.
Да ви е сладко!

източник

5 коментара:

  1. Ели,хлебчето ти се е получило перфектно!И на мен ми е много любимо,окакто го открих в рецептите на Йоли не съм зареждала машината :).

    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво, браво!Явно и добре се е изпекъл!Чуден е!

    ОтговорИзтриване
  3. Правила съм пица с подобно тесто...
    Хляба ти изглежда супер!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета! Хлебчето е страхотно следващия път смятам да го направя с друг вид брашно и ще видим какво ще стане :)

    ОтговорИзтриване
  5. Елена, поздравление. Хлебчето е станало чудесно.
    И аз експериментирах рецептата на Йоли. Много е сполучлива. Получи се пухкав и ароматен хляб.
    В последно време опитвам различни рецепти за домашен хляб. Надникни при мен, за да видиш крайния резултат. Надявам се да откриеш нова рецепта.
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване