4 февруари 2011 г.

Топки от кайма

Продукти:
600 гр. кайма
1 глава лук
1 яйце
сол, черен пипер, кимион и чубрица / може да добавите подправки според вкуса ви/
магданоз
100 гр. кашкавал
4 твърдо сварени яйца

Приготвяне:
Омесвате каймата добре с подправките, лука и яйцето. Добре е да престои малко за да поеме  подправките, ако може цяло денонощие по - добре. На дланта оформете плосък кръг от каймата и в средата сложете разрязано на половина яйце. След това увийте яйцето с каймата и оваляйте да се получи гладка топка. Готовите топчета подредете в застлана с пекарска хартия тава.

Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса до готовност. Извадете ги и поставете върху всяка топка парче кашкавал.
Върнете ги във фурната да запечете кашкавала само на горен реотан.
Сервирайте с гарнитура по желани. Добър апетит!

2 коментара:

  1. Това вече си е диетично и днес ще го направя!
    Ако нещо не ми се получи, очаквам утре на рождения ден на Надя да ме замеряш с точно такива топки!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Как няма да се получат изобщо не се съмнявам :))) Запрятай ръкави и почвай, а на рождения ден очаквам да се похвалиш :)

    ОтговорИзтриване