18 февруари 2018 г.

Домашни бонбони "Raffaello"

Продукти:
1 кутия кондензирано мляко / 375 г/
200 г кокосови стърготини
2 с л захар
60 г масло
1 ванилия

50 г белени бадеми
кокос за овалване на бонбоните

Приготвяне:
В съд с незалепващо покритие сложете кондензираното мляко , маслото, захарта и ванилията и сложете на слаб огън да заври. Бъркайте непрекъснато за да не загори, защото сместа е гъста. След като заври добавете кокоса и бъркайте.  След като кокосовата смес се сгъсти, отместете и оставете да се охлади.
Бадемите пригответе предварително. Във вряща вода поставете бадемите и нека врят за около 1-2 мин. Извадете ги върху пърпа и прекарвайки ги през пръстите си отстранете люспите. Обелените бадеми по желание може да изпечете. Аз лично ги предпочитам сурови.
Вземете от кокосовата смес и поставете по един бадем по средата и оформете топче. Оваляйте в кокос и подредете в подходяща кутия.
 
А може да използвате и за украса на Домашна торта "Рафаело".
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...