21 юни 2016 г.

Чийзкейк с бял шоколад без печене


Продукти:
1 пакет бисквити "Еверест" какао
100 г краве масло

500 г маскарпоне
200 г заквасена сметана
100 мл. течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
1 пакет желатин /10 г/
 1 бурканче боровинково сладко




 Приготвяне:
Бисквитите смелете в блендер на ситно и добавете към тях маслото на кубчета. Бъркайте в блендера, така че да се получат маслени трохи. Сместа трябва да се събере на топка и лесно да може да оформите по формата. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода или мляко. Върху подходящ поднос поставете ринг за торта. Разпределете бисквитената основа, като оформите добре и равномерно по дъното. Оставете в хладилник, докато приготвяте крема.
В касерола загрейте течната сметана, да кипне и към нея добавете белият шоколад, за да се разтопи. Разбъркайте до хомогенност. С малко вода накиснете желатина , за да набъбне. След това го поставете в микровълновата фурна, и за 20 сек. го разтопете до течно състояние. Внимавайте за да не заври, ако трябва го наблюдавате и не е задължително да изчакате цялото време. Течният желатин добавете към горещия шоколад. 
В друга купа разбъркайте с миксер маскарпонето и заквасената сметана. Трябва да се смесят много добре. След това започнете да добавяте белият шоколад и бъркайте с шпатула. Готовата смес разпределете върху бисквитената основа. Приберете чийзкейка в хладилник за да стегне и желира.
Когато е желирал кейка, разпределете сладкото от боровинки или го залейте преди да сервирате.
Аз малко избързах със заливането на сладкото и след отделянето от ринга малко се разтече, и си мисля, че може да се добави и малко желатин към сладкото за да стои стегнато. Но това ще се пробва другият път.
Да ви е сладко!


източник

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...