16 януари 2016 г.

Кекс с козунак и орехи




Продукти:
6 яйца
½ ч.ч. захар1 и 1/2 ч.ч. едро смлени орехи
1 бакпулвер
100 г масло
250 гр козунак
1 ч.л. канела
1 щипка смлян джинджифил
1 с.л. ром


Приготвяне:
Козунакът нарежете на филии. Всяка филийка намажете с масло. Подредете ги в тавичка и запечете на слаба фурна до пълното изсушаване. Оставете козунака да изстине. В блендер ги смелете на трохи.
Разделете жълтъците и белтъците. Маслото разбийте до пухкав крем със захарта. Един по един се прибавете жълтъците. Когато сместа ги поеме, ароматизирайте с рома и джинджифила. След това прибавете смлените орехи. Накрая и смлените на фини трохи козуначени филии и бакпулверът.
Белтъците разбийте с миксер на твърд сняг. С леки движения добавете към другата смес. Готовото тестото поставете в правоъгълна тавичка, застлана с пекарска хартия. Изпечете кекса на 180 градуса до готовност. Охладете напълно преди да сервирате.
По желание поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!

източник

10 януари 2016 г.

Мъфини с крема сирене


Продукти:
1 яйце
200 мл прясно мляко
20 г прясна мая
100 мл олио
470 г пресято брашно
1 ч л сол
1 ч л захар

200 г крема сирене
1 яйце / за намазване /
сусам за поръсване


Приготвяне:
В контейнера на машината сложете яйцето, млякото, захарта и олиото. Пресейте брашното и го добавете към останалите продукти. Накрая се слага солта и натрошете маята. Изберете програма за "тесто". Когато е готово, и е добре втасало тестото, го изваждате и разделяте на 12 равни части. Оформете всяко на топче и разточете на правоъгълна кора. Разрежете единия край на ленти, а в другия сложете от кремата сирене. Навивате на руло, като започнете от тази страна, която е намазана със сиренето, образувате охлюв. Подредете готовите мъфини във форми, като предварително намажете с олио. Оставете за 15 мин. за да втасат. В купа разбийте яйцето и с помоща на четка намажете обилно отгоре и поръсете всяка мъфина със сусам. Изпечете на 200 градуса до готовност.
Да ви е сладко!

Източник тук

4 януари 2016 г.

Захарни балеринки


Продукти:
125 г меко масло
250 г крема сирене
230 г брашно
2 пакетчета ванилия
50 г захар за овалване

Приготвяне:
В купа смесете мекото масло, крема сиренето и ванилията. Започнете постепенно да добавяте брашното, трябва да се получи меко и нелепнещо тесто. Разточете част от тестото и с помоща на кръгла форма или чаша изрежете кръгчета. Оваляйте хубаво в захарта и от двете страни и прегънете на две, а след това още веднъж прегънете. Подредете сладките в тава застлана с хартия за печене. Печете на 180 г до готовност.
Да ви е сладко!

 източник тук

3 януари 2016 г.

Честита нова 2016 година!!!!


Да ни е честита новата година. Мечтайте смело и дано всяка ваша мечта стане реалност. Нека любовта ви окове силно и не ви напуска никога! Нека звездички да блещукат в очите ви от щастие и пеперуди да пъркат в стомаха ви от трепети. Нека всеки ден е пътека, която ви води до прекрасното утре.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...