22 ноември 2015 г.

Салата с моркови и цедено мляко



Продукти:
7 големи моркова
2 стръка пресен лук
6 с.л. цедено мляко
50 г настърган кашкавал
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
сокът на 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: 
Почистете морковите и настържете на едро ренде. Смесете ги с нарязаните на ситно лук и магданоз. Поставете всичко в купа, и овкусете със зехтина, лимоновия сок, солта, черения пипер и пресования чесън. Преди да сервирате смесете морковите с цеденото мляко и кашкавала.
Да ви е сладко!

16 ноември 2015 г.

Телешко месо с ориз и домати


Продукти:
700 г телешки шол
200 г дългозърнест ориз
2 с.л. доматено пюре
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 голям морков
1 ч.л. сух риган
3 с.л. олио
сол и черен пипер

Приготвяне:
Лукът и чесънът се наситняват и се задушават в олиото. Прибавя се нарязаното на кубчета месо и се запечатва от всички страни до златисто. Овкусява се с ригана, налива се 1 л вода и се готви до омекване на месото. Прибавят се нарязаните на шайби моркови. след 4-5 минути се добавя доматеното пюре и предварително измитият ориз. Овкусява се със солта и черния пипер. Оставя се на огъня, докато оризът се сготви. Ако е необходимо добавете още вода. Преди да сервирате може да добавите ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!

11 ноември 2015 г.

Салата с авокадо и айсберг


Продукти:
1 глава айсберг
1 червена чушка
1 авокадо
1 краставица
4 яйца
4 с.л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч.л. риган
сол

Приготвяне:
Салатата айсберг се измива, подсушава и се нарязва. Поставя се в купа и се смесва с нарязаната на ивици червена чушка и нарязаната на полумесци краставица. Зеленчуците се овкусяват със зехтин и сол.
Узрялото и омекнало авокадо се обелва, костилката му се отстранява и ядливата му част се нарязва на парченца. Веднага щом се нареже, се полива с малко количество прясно изцеден лимонов сок, за да не промени цвета си. Салатата се разпределя на порции, като всяка се декорира с авокадо и на върха се поставя разрязано твърдо сварено яйце. Салатата се поръсва със сушен риган.
Да ви е сладко!


6 ноември 2015 г.

Кекс с парченца шоколад


Продукти: 
3 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч брашно
1/2 ч ч олио
1 млечен шоколад
1 бакпулвер
1 капсула течна ванилия



Приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със захарта до получаването на пухкав крем. Постепенно прибавете олиото. Смесете брашното с бакпулвера и започнете да добавяте към сместа по малко, като разбърквате със шпатула. Накрая се прибавя ванилията. В кексова форма изсипете сместа, като предварително сте намазнили и набрашнили формата. Шоколада начупете на малки парченца и поставете най - отгоре на кекса. Изпечете в предварително загряла фурна на 180 градуса, за около 30 мин.
Да ви е сладко!


1 ноември 2015 г.

Крем супа с броколи и пармезан


Продукти:
1 глава броколи
2 големи картофа
1 морков
1 глава лук
3 скилидки чесън
50 г пармезан
босилек
сол
3 с. л. масло
черен пипер
магданоз

Приготвяне:
Накъсайте броколите на розички и за 3 мин. бланширайте във вряща подсолена вода.Отделете малко от розичките броколи.  В тенджера се сваряват в подсолена вода обелените картофи и морковът, както и главата лук - цяла. Лукът се изхвърля, картофите и морковът заедно с броколите се пасират и се връщат към бульона, който трябва да поври още малко. Докато ври супата се прибавя босилека, ситно нарязания магданоз, счукания със сол чесън, маслото и пармезана. Преди да се снеме от котлона супата, в нея се добавят останалите розички от броколите. Поднася се гореща с крутони.
Да ви е сладко!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...