27 януари 2015 г.

Салата Табуле


Продукти:
1 ч.ч булгур
1 голяма връзка магданоз
5-6 стръка пресен лук
1 среден домат
2-3 с. л. зехтин
сока на 1 лимон
сол на вкус

Приготвяне:
Накиснете булгура за 3-4 часа в купа с вода. След като е готов, започнете да приготвяте останалите продукти за салатата. Магданоза и лука нарежете на ситно. Домата разрежете на две и извадете семената. Целта да се махне водната част, за да не подводни салатата. Остава само твърдата част, която нарежете на малки кубчета. Смесете всички продукти, подправете със солта, зехтина и изцедения лимон и готово.

Аз съм приготвяла салатата с различни добавки - смлени орехи, натрошени сухари, краставици. Може да импровизирате според вкуса ви!
Да ви е сладко!

18 януари 2015 г.

Свински пържоли в марината


Продукти:
800 г прясно свинско месо
60 мл. соев сос
2 с.л. зехтин
2 скилидки пасиран чесън
2 с.л. червен пипер
2 с.л брашно
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
щипка сол
100 мл. бяло вино

Приготвяне:
Подгответе месото като го нарежете на пържоли и с домакински чук, го изтънете.
В отделен съд смесете продуктите за маринатата. Ще получите гъста каша. Намажете обилно всяка пържола и ги подредете в чиния една върху друга. Покрийте със свежо фолио и ставете за 2 часа в хладилник. След като месото се е мариновало добре, подредете в тава и залейте с виното. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете на 200 градуса до готовност.
Да ви е сладко!


Източник

12 януари 2015 г.

Бял хляб със семена


Продукти:
1 яйце
210 мл топло прясно мляко
50 г разтопено масло
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
360 гр брашно
6 г суха мая
3 с.л. микс от семена / ленено семе, белен слънчоглед, сусам, белено тиквено семе/

Приготвяне:
В контейнера на машината сложете разбито яйцето. Затоплете млякото заедно с маслото в микровълновата и изсипете към яйцето. Прибавяте захарта, солта, брашното и накрая маята. Използвайте програма за основен бял хляб, като теглото да е 750 г, и програмата да е поне за 3 часа. След като тестото се събере на топка, добавете и микса от семена. Оставете машината да си свърши работата и извадете готовия хляб върху кърпа. Оставете напълно да изстине и си го хапнете с любимото ястие!

Хляба може да приготвите и като омесите тестото на ръка. Ще трябва да активирате маята в малко мляко и брашно. Оставете за 15 мин на топло за да шупне. Към получения квас добавете останалите продукти и омесете меко и нелепнещо тесто. Оформете хляба и оставете за 40 - 50 мин. на топло за да втаса. Изпечете в предварително загряла фурна на 180 градуса до готовност.
Да ви е сладко!

Източник

5 януари 2015 г.

Пълнени гъби


Продукти:
20 бр. едри печурки
1 глава чесън
1 връзка магданоз
50 гр. краве масло
1/2 ч. л. сол
2 с. л. галета
2 с.л. настърган пармезан

Приготвяне:
Извадете внимателно пънчетата на гъбите. Измийте добре всичко, като използвате найлонова торбичка, напълнете я с вода и добавете 1-2 с.л. брашно. Торбичката се затваря и се разтръсква няколко пъти, така че да се получи триене между гъбите. След това се изплакват със студена вода. Пънчетата нарежете на малки парченца. Скилидките чесън и магданозът също се нарязват на ситно.  В половината масло задушете пънчета за около 4-5 минути. Прибавете чесънът и магданозът. Всичко се задушава за  около минута и се посолява. Във всяка гъбка сложете малко сол / на вкус / и парченце масло. Разпределете плънката във всяка гъбка. Галетета и настъргания пармезан смесете и запечатайте гъбите отгоре.  Подредете ги в намаслена тава и върху всяка гъбка се поставете малко парченце масло. Изпечете за 10-15 минути в предварително загряла фурна на 200 градуса, докато повърхността им се зачерви. Сервират се топли.
Да ви е сладко!

1 януари 2015 г.

.....2015.....

Честита Нова година!
Бъдете живи и здрави, щастливи и добронамерени. Нека Новата година ви донесе много успехи и сбъднати мечти. Любовта да ви бъде постоянен спътник, а късмета незаменим приятел.

Честита 2015 година



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...