29 януари 2013 г.

Пилешка кавърма в палачинка


Вече споменах, че бях приготвила кавърма в мързеливата палачинка. Излишно е да казвам каква вкусотия се получи. Идеята дойде от там, че исках да завия кавърмата в най - обикновени палачинки. Но мислейки си, че имам достатъчно време, се оказа точно обратното. Тогава се сетих, че ще бъде по мързеливия начин. Метнах една палачинка в тавата и готово. Ето и начина на приготвяне:

Продукти:
1 мързелива палачинка
4 пилешки пържоли от бут
2 стръка праз
1 - 2 с.л. соев сос
олио
червен пипер
сол
черен пипер
естрагон

Приготвяне:
Мързеливата палачинка пригответе по тази рецепта.
Пилешките пържоли нарежете на хапки, а праза на колелца. Задушете си в мазнината и прибавете соевия сос. Оставете месото да се сготви и ако е необходимо налейте малко вода. Подправете с подправките и нека месото да остане само на мазнина. Разпределете месото върху палачинката и завийте на руло. Пристегнете рулото с хартията, в която сте пекли палачинката за около 5 мин. Разрежете на колелца и сервирайте докато е още топло рулото.
Да ви е сладко!


28 януари 2013 г.

Мързелива палачинка



Има толкова много рецепти за подобни палачинки, аз имам свалени около 5 различни рецепти за подобни палачинки. За първи път обаче приготвих палачинката на Нова година, като я напълних с пилешка кавърма. Толкова много се хареса, че домашните заявиха това да се превърне в неделната ни закуска, но в сладък вариант. Оттогава все им я забърквам, през почивните дни.  Ето и рецептата, която е смесица от всички събрани рецепти:

Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
300 мл. прясно мляко
30 гр. разтопено масло

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със солата и прясното мляко. Постепенно се прибавя брашното и разтопеното масло. Тавата в която ще печете се покрива с хартия за печене и се излива сместа. Печете палачинката на 180 градуса за около 15 - 20 мин. Пригответе си любимите конфитюри и консумирайте още докато е топла.
Да ви сладко!

13 януари 2013 г.

Салата с моркови и царевица



В къщи салата от моркови, се консумира много често. Вариации всякакви съм пробвала - с майонеза и кисело мляко е другата много любима, но за нея друг път ще си говорим. Днешното предложение се получи след едно почистване на хладилника и да ви кажа резултата много се хареса в къщи. Ето как я приготвих:
 

Продукти:
4 големи моркова
100 гр. замразена царевица
100 гр. майонеза
150 гр. сирене "Котидж"
скилидка чесън
сол
зехтин

Приготвяне:
Извадете предварително царевицата за да се размрази и да не пусне вода в салатата. Почистете и настържете морковите. смесете ги с майонезата, сиренето и царевицата. Подправете със солта и зехтина. Накрая накълцайте и скилидката чесън. Ако искате салатата да поема миризмата на чесъна, оставете да престои поне два часа в хладилника, на мен лично не ми се получи, изядохме я набързо - набързо.
Да ви е сладко!

6 януари 2013 г.

Царевични мъфини с "Чедър" и царевица



Продукти:
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. качамак
1 бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1/4 ч.ч олио
1 ч.ч. замразена царевица
100 гр. сирене "Чедър"
 

Продукти:
В купа смесваме брашното, качамака, бакпулвера содата, солта и захарта. В друг съд смесваме млякото, яйцето и олиото. Двете смеси се разбъркват много добре, и течната смес се прибавя към сухата. Разбъркват се за да се обединят добре. Прибавете и добре размразената царевица и настърганото сирене. Готовата смес се разпределя във формичките, които предварително сте подготвили с хартиени капсули, а може да използвате и силиконови форми. Не пълнете до горе формите. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 мин.
Да ви е сладко!
 

2 януари 2013 г.

Свинско руло


Рецептата, която ще ви представя днес, я приготвям за пръв път и съм много доволна от резултата. Правила съм свински рулца, но все в мини вариант. Сега си купих цяло парче свински врат и навих голямо руло. Ето какво се получи, а с чаша охладено вино е направо страхотно. Ето как и продуктите:


Продукти:
1,5 кг. свински врат без кост
400 гр. гъби
50гр. масло
350 гр. пушен бекон
4 - 5 бр. кашкавал за сандвичи
сол и подправки по ваш избор
зехтин

Приготвяне:
Месото трябва да го изтъните добре, така че да се получи едно правоъгълно парче. Подправете със сол и подправките. Аз използвах смес от подправки за скара и намалих количеството сол, защото в тези миксове има сол. Намазах със зехтин, завих рулото и оставих в хладилника за едно денонощие. Може да го оставите и за 2 часа, важното е месото да поеме миризмите. След като се е овкусило е ред на плънката.  Почистете гъбите и ги нарежете на малки парченца. Задушете ги с маслото и подправете с малко сол и черен пипер. Разтелете месото на плота и подредете бекона по цялата му площ. После разпределете гъбите и подредете кашкавалените плочки. Навийте на стегнато руло, като едновременно с това увивате и във алуминиево фолио. Внимавайте рулото да е добре увито във фолиото и така го сложете в подходяща тава за да го изпечете. Аз го пекох на 100 градуса за 6 часа, но ако засилите градусите, може да се сготви и за по - малко време. След като е готово, развийте внимателно и нарежете на колелца, а гарнитурата подберете според вкуса ви. Но не забравяте виното трябва да е червено и леко охладено. Наздраве и да ви е сладко!

1 януари 2013 г.

Честита да е 2013година!!! - Пухкава баница с късмети

Нека да ни е честита Новата 2013 г. Желая на всички Ви много здраве, късмет и попътен вятър на всичките Ви мечти. Бъдете щастливи и ценете това, което имате.


В къщи по традиция на първи януари се яде баницата с късметите. Е не точно сутринта, защото обикновено няма будни рано сутрин, но като станат всички и въртим тавата. Тази година реших да променя менюто и приготвих баницата по различен начин. Резултата се одобри от всички. Ето и как я приготвих:

Продукти: 
1 пакет фини точени кори
125 гр. масло
200 гр. сирене
5 яйца
2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко с разтворена 1 к.л. сода
3 с.л. брашно

Приготвяне: 
Намажете тавата, в която ще печете баницата леко с масло. Корите навивате на руло и разрязвате на колелца с дебелина 2 см. Нареждате ги изправени в тавата, с разреза нагоре. Да не са много плътно едно до друго колелцата, дори може да ги разбутате, за да има въздух помежду им. Залейте с разтопеното масло, и нека корите попиват, докато приготвите сместа. В купа разбивате яйцата, прясното мляко, киселото мляко със содата, брашното и натрошеното сирене, така че да се смесят добре. С готовата смес залейте баницата и изпечете на 200 градуса до златисто. След като е готова извадете и покрийте с кърпа. Баницата става много пухкава. А забравих да кажа за късметите, аз ги наредих преди да сервирам, и всеки си избра.

 Парата отиде при моето малко момче Вени, а на мен вижте какво се падна:


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...