21 юни 2011 г.

Сладко от череши

Дойде време за приготвяне на сладката. Досега не съм правила сладко, защото все майка ми се заемаше с тази задача, но тази година реших да се пробвам. Та може да се каже, че това е първото сладко, което направих сама. Естествено съветите бяха много, без тях не може и резултата е това толкова вкусно сладко :), не че си е мое ама много си го харесвам.
Ето и как го приготвих:

Продукти:
3 кг. череши
1 кг. захар
100 мл. вода
1 пакет Гелфикс на Др. Йоткер

Приготвяне:
Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда в който ще варите сладкото. Поръсете почистените череши със захарта и оставете в хладилника за едно денонощие за да престоят и черешите да си пуснат сокче. Преди да варите добавете водата и оставете на слаб огън да поври за кратко,не бива водата да извира нацяло. След това добавих Гелфикса, изключих котлона и оставих сладкото да поври така докато котлона изстине. Още топло го напълних в добре подсушени бурканчета и затворих здраво с капачките. Обърнах бурканите с капачките надолу и оставих така докато изстине сладкото. Ами това е, който е мераклия да запрята ръкави. :)

15 юни 2011 г.

Тиквички с кайма под капак


Продукти:
3 бр. големи тиквички
500 гр. кайма
3 средни глави лук
6 - 7 големи скилидки чесън
1 връзка копър
1 кисело мляко
черен пипер
червен пипер
1-2 с. л.зехтин

Приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките на кубчета като за мусака. В зехтина запържете каймата и лука, добавете сол и черен пипер на вкус. Поръсете с червения пипер и разбъркайте. Веднага след това се долива 100 мл. вода, защото червения пипер може да изгори и започва да горчи. Сложете и нарязаните тиквички и 3-4 от скилидките чесън. Разбъркайте добре, поставете капака на тенджерата и оставете на слаб огън да поври за около 20 мин. или докато водата се изпари нацяло. Оттеглете от котлона и добавете половин връзка копър нарязан на ситно.
Отделно разбъркайте киселото мляко с останалия копър и 2-3 скилидки чесън стиснат на преса. Поднася се топло с лъжица от киселото мляко.
Да ви е сладко!
източник

6 юни 2011 г.

Мъфини с ягоди


Продукти:
1 яйце
180 гр. захар
250 гр. кисело мляко
100 гр. разстопено масло
260 гр. брашно
1пакетче бакпулвер
3 - 4 ванилии
1/2 ч.л. мляна канела
200 гр. ягоди

Приготвяне:
Разбийте яйцето със захарта добре, и прибавете киселото мляко. При непрекъснато бъркане добавете разстопеното масло на тънка струйка. В отделна купа смесете брашното, бакпулвера, канелата и ванилиите. Добавете сухите към течните съставки и разбъркайте добре. Ягодите почистете и нарежете на едри кубчета. Добавете ги към готовото тесто и разбъркайте. Готовата смес се разпределя във формичките за мъфини, като се запълват 2/3 от тях. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Докато са още топли поръсете с пудра захар, стават много ароматни и сочни мъфини.
Да ви е сладко!

3 юни 2011 г.

НАГРАДИ!!!!!!

С тази публикация искам да споделя три страхотни награди, които получих за добри резултати в кухнята :))) Всички награди са много скъпи за мен и много хубави. Ето защо искам да споделя тази си радост с вас приятели.

Наградата за приятелство получих от Кулинарен Елексир.
Елексирче, благодаря за страхотната награда, много ме зарадва. Както казваш те е символ на най-ценното в нашите блогове,разбирателството,подкрепата и взаимопомощ.


Другата награда дойде от един страхотен конкурс: "Моето любимо пролетно ястие" организирано от Гответе с мен. Там се представих с Руло със спанак и доматен сос и за моя най - голяма изнедата спечелих фритюрник на Тефал - ActiFry Family. Благодаря на целия екип на Гответе с мен, както и на Тефал, че оцениха ястието ми и зарадваха както мен, така и малката ми дъщеря Рени, която и много щастлива от наградата.
 И в никакъв случай не поставям на последно място, вкусната торта от сладкарница "Неделя", която получих от 1001 рецепти, за участиети си във фотоконкурса "Най - апетитно ястие" С тази вкусна торта наградиха домашното ми Баунти, което е по рецепта на вкусното Йоли. Дазнаеш Йоли парче от тората е и за теб, за вкусната рецепта която сподели.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...